Welcome to my playground!

Nagelweetjes

Heb je kunstnagels, maar wil je ze lakken? Dat kan. Gebruik alleen bij het verwijderen van die nagellak een nagellakremover ZONDER aceton.

Gelpolish is niet te verwijderen met nagellakremover. Voor het verwijderen van je Gelpolish kun je terecht bij mij in de salon.

Witte vlekjes op je nagels hebben niets te maken met calciumtekort. Die ontstaan door het stoten van de nagels. Melk drinken helpt daar niet tegen;) Er zit net zoveel calcium in je nagels als andere stoffen als keratine en eiwitten. Wel kun je vitamine B slikken, ter ondersteuning van een gezonde huid, haren en nagels. Het is een natuurlijk hulpmiddel, vrij te verkrijgen bij de drogist of apotheek.

Door typen op je toetsenbord bijvoorbeeld worden je nagels gestimuleert om te groeien. Door teveel tikken met je kunstnagels kan lifting ontstaan en kan negatieve gevolgen hebben op de hechting van je kunstnagels. 

Als je gelakte nagels nog nat zijn en je wilt ze snel laten drogen, moet je ze een minuut in ijskoud water houden.

Nagellak is pas droog na 6 uur. Gelpolish daarintegen is direct droog nadat je nagels in de speciale uv-lamp zijn geweest.

De nagels van mensen die nagels bijten groeien sneller dan de nagels van mensen die geen nagels bijten. Heb je "nagelbijt issues"?? Bij mij in de salon is er speciaal nagelbijt arrengement om van je vervelende gewoonte af te komen.

Je nagels groeien het snelst tussen je 20e en 40e levensjaar.

De nagel van je middelvinger groeit het snelst. De nagel van je duim het langzaamst.

Je nagels groeien ongeveer 4 centimeter in een jaar. In de zomer groeien je nagels het snelst overdag en in de winter groeien je nagels het snelst in de nacht.

Als je dood gaat groeien je nagels nog ongeveer een week door. 

Als je slappe nagels hebt kan je nagelverharder gebruiken. Gebruik het alleen nooit langer dan 2 weken. Nagelverharder onttrekt vocht uit je nagels, waardoor ze stugger worden en dus harder lijken. Daarnaast is t altijd verstandig om een goede nagelriemolie te gebruiken om je nagels soepel en gehydrateert te houden. Bij mij in de salon zijn kleine flesjes vitamine olie verkrijgbaar om zowel je natuurlijke als kunstnagels te onderhouden.

Als je elke dag 3 glazen water met een paar druppels citroen sap drinkt, kan dat bijdragen aan gezonde nagels. Voldoende vitamines en gezonde voeding zijn natuurlijk altijd belangrijk voor je gezondheid!

Knippen is niet goed voor je nagels, vijlen is beter. Vijl wel altijd 1 kant op anders heb je meer kans op scheuren. Door het vijlen houd je je nagels gezond en worden ze sterker. Vijl alleen de vrije rand! Teveel vijlen van het nagelbed kan schade aan je nagels veroorzaken. 1x per 2 weken met een buffervijl en/of polijstvijl op je nagelbed is voldoende. Beide zijn verkrijgbaar bij mij in de salon.

Als je je nagels gaat lakken gebruik dan base coat om je nagels te beschermen tegen verkleuring.

Als je een nagellak potje hebt geopend is het ongeveer 2 jaar goed. Je nagellak blijft langer goed als je het op een koude en donkere plek bewaard.

Als je ziek bent groeien je nagels langzamer en worden slapper. Ook kunnen medicijnen invloed hebben op de hechting van je kunstnagels.

De langste nagel die ooit is gemeten is 122 centimeter!!! Iewwwww!! Not on my watch;)Als je met rechts schrijft groeien je nagels van je rechter hand sneller dan die van de linker en als je met links schrijft groeien de nagels van je linker hand het snelst.

Als je zwanger bent groeien je nagels sneller. Je zwangerschapshormonen kunnen ook invloed hebben op de hechting van je kunstnagels. 

 
Heb je nog nagelvragen? Stel ze gerust!